2017. május 13., szombat
Croissant felfújt gyümölcsökkel
A receptet Notburga blog-on találtam és de jó, hogy megtaláltam :)
Szóval, ha valami gyors és finom édességre vágytok, akkor ez pontosan
az igazi recept hozzá. Mindenféle gyümölcsböl elkészithetö, szerintem egész
nyáron ezer lehetöség lesz rá, ujra és ujra ezt a finomságot enni.
A receptet bemásolom ide, hogy nekem is megmaradjon, ne kelljen keresgélni.
Hozzávalók 6 személyre:
vaj (a forma kivajazásához)
5 croissant
1 vaníliarúd
4 tojás
3 dl tej
5 ek kristálycukor
5 dkg fehér csokoládé /nálam a csoki kimaradt, mert nem volt itthon , de nem hiányzott/
2 ek dióbél, vagy mandula
20 dkg vegyes bogyós gyümölcs
porcukor megszórni
Egy 29 cm átmérőjű felfújtformát kivajazunk, a croissantokat feldaraboljuk és elosztjuk benne. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, a belsejét kikaparjuk. A tojást, tejet, kristálycukrot és a vanília belsőt egy mélyebb tálban alaposan felverjük, majd leöntjük vele a croissantokat. Alufóliával lefedjük és pár órára (egy éjszakára) a hidegre tesszük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük (alsó-felső sütés). A csokoládét és a diót (mandulát) felaprítjuk és a bogyós gyümölccsel együtt a felfújtra szórjuk. Betakarjuk újra az alufóliával és a sütő középső rácsán 20 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát és további 15 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórjuk és azon nyomban tálaljuk. A teteje finom ropogós, a belseje selymesen omlós! Igazi élvezet, amit érdemes többféle gyümölccsel is kipróbálni...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése