2016. május 8., vasárnap
Kuszkus saláta meg a grillezés
A jó idö kicsalogatott a Rajna partra a természetben gyönyörködni, napozni,
grillezni.
A grill húsok, kolbászkák mellé kuszkusz salátát csináltam.
4 személyre 30 dkg kuszkusz kell, két darab sárgarépa, 3 szál újhagyma
szárával együtt, egy fél kigyó uborka, koktél paradicsom, egy fél marék
apróra vágott petrezselyem.
Só, bors, fél liter zöldségleves vagy leveskocska plusz folyadék, 3 evökanál balzsam ecet, helyette egy jókora citrom leve is jó és oliva olaj 5-6 evökanálnyi.
Ebböl a mennyiségböl elég sok lesz, de másnap is nagyon finom.
A sárgarépát karikára vágjuk, egy szál újhagymát is és kevés olivaolajon
kicsit megsütjük de még jó roppanós legyen, sózzuk,borsozzuk. Felöntjük a húsleves lével,felforraljuk és beleöntjük a kuszkuszt és a három kanál balzsam ecetet.
Lefedjük az edényt és le is vesszük a tüzröl, igy hagyjuk állni kb. 10 percig.
Utána villával fellazitjuk és ha kell még kevés vizet öntünk hozzá, a maradék
oliva olajat is hozzá adjuk, jól elkeverjük. Langyosra hütjük és hozzáadjuk a
többi újhagymát, uborkát, paradicsomot és megszórjuk a pertezselyemmel.
Pár órát hagyjuk állni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése