Egyszerü, nem is ujdonság ez a recept, de olyan szép zöld a brokkolitól és persze finom is. Az alábbi recept kb. 4 személyre szól.
Hozzávalók 50 dkg friss brokkoli, 20 dkg száraz tészta, 1 újhagyma,
3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 3 dl a brokkoli megfött levéböl, 2 dl tej, 10 dkg
reszelt sajt, só, bors, és reszelt szerecsendió.
A brokkolit rózsáira szedjük és 6-8 percig sós vizben fözzük. A tésztát
is kifözzük. Az újhagymát karikára vágjuk és a vajon üvegesre pároljuk. beletesszük a lisztet és világos rántást készitünk, felengedjük a
brokkoli levével és a tejjel, selymes besamel mártást fözünk belöle. Izesitjük sóval,borssal, szerecsendióval.
Egy tüzálló tálat kivajazunk, beletesszük a kifözött tésztát rákanalazzuk a
mártás felét. Rétesszük a szép zöld brokkoli rózsákat és a basamel mártást
ráöntjük. Sajtot reszelünk rá és mehet a sütöbe kb. 20 percre.
500 g
Brokkoli
· Salz
· 200 g Nudeln
(z. B. Penne)
· 200 g Kirschtomaten
· 1 kleine
Zwiebel
· 25 g Butter
oder Margarine
· 30 g Mehl
· 300 ml Gemüsebrühe
· 200 ml fettarme
Milch (1,5 % Fett)
· 100 g leichte
Käseraspel (17 % Fett absolut)
· Pfeffer
· 1 Prise
Zucker
· geriebene Muskatnuss
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése