2015. december 4., péntek
Mogyorós marcipános négyszögek
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 csapott tk sütőpor
10 dkg cukor
1 csomag vaniliás cukor
1 csipet só
12, 5 dkg hideg vaj
1 tojás
Baracklekvár vagy más savanykás lekvár vékonyan a nyers tészta tetejére kenve
10 dkg marcipánmassza
2 ek konyak
20 dkg durvára vágott mogyoró
20 dkg őrölt mogyoró
1, 5 dl tejföl
10 dkg cukor
1 vanilia kikapart magja
keserű-csokibevonó
Liszt, sütőpor, 10 dkg cukor, vaniliáscukor, só, vaj és a tojás – ezeket a keverőgéppel összekeverjük, majd kézzel sima tésztát gyúrunk belőle.
Kinyújtjuk kb. 35 x 40 cm-esre, beletesszük a tepsibe, villával megszurkáljuk. Bekenjük a baracklekvárral.
A marcipánt durvára lereszeljük hozzáadjuk a konyakot, az őrölt mogyorót.
A tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral közepes lángon összemelegítjük, hogy a cukor elolvadjon.
Azonnal a mogyoróra meg a marcipánra öntjük és a tésztán egyenletesen elsimítjuk.
Megszórjuk a durvára vágott mogyoróval és előmelegített hagyományos sütőben kb. 175 fokon, légkeverésessel 150 fokon, gázsütőben a 2-es fokozaton kb. 25 percig sütjük.
A félig kihűlt tésztát kb. 4x4 cm-es darabokra vágjuk, és a két sarkát megkenjük olvasztott csokoládéval.
Isteni finom és kb. két hétig tárolható fémdobozban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése