2015. szeptember 13., vasárnap
Citromos csirkemell tésztával és koktél paradicsommal
Azért is kerül fel a blogra, mert biztosan el fogom még késziteni ezt a finomságot. A recept 4 személyre szól.
Hozzávalók: 4 szál kakukkfü, 1 szál rozmaring /nekem most éppen nem volt
friss, igy száritott füszerekkel csináltam. 1 bio citrom héja és leve, 2 evökanál oliva olaj, fél teáskanál cukor, darált bors, ezeket összekeverjük és 60 dkg csirkemellet kockázva belekeverünk. Fél órát a hütöben pácoljuk.
Kell még hozzá: 30 dkg koktél paradicsom, 2 közepes hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 2 evökanál vaj, 1 evökanál liszt, 2 dl tejszin,
1 evökanál bio csirkeleves vagy zöldségleves por. Bazsalikom, és reszelt par-
mezán sajt. Kb. 40 dkg tészta, ami lehet spagetti, vagy másfajta tészta is.
A tésztát megfözzük a fözö vizébe 2 gerezd foghagymát is teszünk. A leszürt tésztát melegen tartjuk. A tészta fözövizéböl 3 dl-t félre teszünk.
Egy jó nagy serpenyöben a felkockázott csirkemellet megsütjük.
Kivesszük a serpenyöböl és melegen tartjuk. 2 evökanál vajat teszünk a
serpenyöbe és a koktél paradicsomot 3 perc alatt átsütjük, sózzuk, borsozzuk.
Ezt is kiszedjük egy külön tényérra. A két hagymát kockára vágjuk és
a serpenyöben kicsit megsütjük, hozzáadunk 3 gerezd apróra vágott fokhagymát, 1 evökanál lisztet, összekeverjük, majd felöntjük a 3 dl tészta fözövizével, beleöntjük a tejszint a levesport, izesitjük még ha kell borssal, sóval és összeforraljuk. Visszatesszük a megsült csirkemellet, a tésztát és még 2-3 percig együtt fözzük. Tálalásnál a sült koktélparadicsommal és a reszelt parmezánnal, frissen vágot bazsalikommal tesszük asztalra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése