Csöröge fánk
Ha farsang, akkor csöröge fánk. Másodszor kellett elkészitenem a héten mivel a gyerekeimnek nagyon izlett :)
Recept: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2-3 dl fejföl, csipet só, 3 kanál rum és 6 tojás sárgája. Egy selymes tésztát gyúrunk a hozzávalókból és fél órát pihentetjük. Kb. 5 mm-esre kinyujtjuk és átlósan felkockázzuk derelyevágóval. Majd az átlók közepébe is egy pár centis csikot vágunk. Ügyesen átforgatjuk a lyukon a tésztát. Forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük és porcukorral meghitjük. Könnyü, hólyagos, ropogós lesz, nagyon eteti magát, lehet hozzá baracklekvárt
kinálni. Nálunk csak úgy kevés porcukorral megszórva tüntetik el pillanatok alatt a gyerekek :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése