2014. június 11., szerda
Sült csirkecomb tejfölös krumplival
Nagyon meleg van, mit lehet ilyenkor fözni, hogy saját magunk ne süljünk
meg a konyhában?
Sült csirkecomb tejfölös krumplival a sütöben sütve, magára hagyva a forró konyhában :)
Hozzávalók: Csirkecomb, füszerek, kevés olaj, tejföl.
Csirkecombokat kettévágtam, megsóztam, száritott fokhagymával megszórtam.
Nagyobb újkrumplit karikára vágtam. Egy tepsibe kevés olivaolajat öntöttem,
beletettem a karikára vágott krumplit, megsóztam rozmaringos tengeri sóval,
ráfektettem a csirkecombokat. Két és fél dl tejfölt kikevertem egy kevés tejjel,
hogy jó krémes legyen de folyós, tettem bele fokhagymát, sót borsot és örölt rozmaringot. Ezzel a szósszal öntöttem le a csirkét és a krumplit.
Alufóliával letakartam és betettem a sütöbe 60 percre.
Kivonultam a konyhából a hüvösre és örültem, hogy nem kell ott áldogálnom
a tüzhely mellett amig elkészül az ebéd. Egy óra múlva levettem az alufóliát
és még kb. 15 percig pirosra sütöttem. Közben megteritettem, és finom hideg
lehütött kovászos uborkával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése