2014. május 31., szombat
Májusi lepényhal
A májusi - juniusi lepényhal a legfinomabb, mondják a Hamburgiak.
Mivel most nagyon jó tengeri halas üzlet közelében lakom, sürübben eszünk halat. De jó, mert én el lennék csak halon meg tengeri gyümölcsökön.
Telejesen egyszerü az elkészitése, a lepényhalat citromlével meg kell locsolni, besózni. Majd lisztben megforgatni és forró olajban vagy vajban megsütni.
Jó sok apróra vágott bacont ropogósra sütni és a kisült halra ráhalmozni.
Hozzá krumplisaláta jár, mivel tavasz van, mehet bele ropogós friss uborka, piros paradicsom és sok újhagyma. A dresszing pedig kb. 1 kg krumplihoz 2 dl húsleves vagy zöldségleves /ha nincs leveskockából is lehet késziteni, bio vagy nem bio szinte nincs különbség ahogy éppen a napokban olvastam :( / 1 evökanál mustár, bors, izlés szerint só, valamennyi finom semleges olaj. Lehet még cimtomlével utána izesiteni, aki savanyúbban szereti a salátát.
Könnyü étel, gyönyörü fehér húsa van a halnak, ezen az óriásnak nézö halon nem mondhatom, hogy túl sok hús van, de egy személynek elég 1 db hal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése