2014. április 30., szerda
Garnéla fokhagymás tejszines szószban
Kár lett volna kihagyni ezt a vacsorát :)
A LECKER.de ujságból való a recept LECKER finomat jelent, igen LECKER
tanusithatom. Azonkivül nagyon gyorsan kész.
Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg garnéla, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél üveg piros marinált paprika, fél citrom leve, só, bors vagy citromos bors , egy csokor friss bazsalikom, 1 dl viz, 1 dl tejszin. Parmezán sajt.
Hozzá 25 dkg taglietti tészta.
A garnélákat kevés olajon két percig sütjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymat, fokhagymát, a lecsöpögtetett és csikokra vágott marinált paprikát, 3-4 percig pároljuk. Majd a vizet és a tejszint is hozzá tesszük. Citromlével, sóval, borssal izesitjük és 5-6 percig pároljuk. Rászórjuk az apróra vágott bazsalikomot. A végén a lecsepegtetett tésztát belekeverjük a garnélás szószba és 2 perc alatt összefözzük. A tényéron megszórjuk böven parmezán sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése