2013. október 14., hétfő
Finomságok Mallorcaról
Egy hetet tölöttünk Mallorcán szeptember végén. Gyönyörü Mallorca, körbejártuk az egész szigetet, minden nap máshova kirándultunk. A férjem fantasztikus idegen vezetö, mindent elöre megtervezett mit kell megnézni, hova lehet menni kirándulni.Igy nagyjából ami belefért kényelmesen az egy hétbe, láttuk is. Idegen országban mindig keresünk egy helyi piacot, mert ott lehet igazán látni,hogy az emberek mit vásárolnak, milyen a választék és ki lehet próbálni helyi specialitásokat is. Vettünk chorizo kolbászt, friss kenyeret, oliva bogyót és az volt az ebédünk a köveken ülve a tengerparton. Azt a sok finomságot amit ott árultak sajnos nem lehet haza vinni, pedig nagyon be tudtam volna vásárolni. Azért vettünk egy darabka hegyi levegön száritott sonkát egy paraszt embertöl, vettem több fajta tengeri sót. Sáfrányos, citromos, narancsos és rozmaringos izesitésüt, ezek mind kézzel készitett nem aromatizált termékek. Mivel Mallorca hires a mandula terméséröl, vettem egy zacskó hántolt piritott mandulát. Vár a sorára az adventi sütéshez a hires Sóller narancslekvár mellett. Megkóstóltuk
a paellát, férj hagyományosan hússal, én tengeri gyümölcsökkel, igaz sokat kellet rá várni mire elkészült, mert mindent frissen készitenek, de nagyon finom volt.
A tengeri sót már használom is, mikor melyiket, nagyon finomak és kevés kell belöle a füszerezésük
miatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése