kimentettem, de nem találtam a blogot, azóta is kerestem, de most rátaláltam, tehát izzel és lélekkel a neve.
köszönöm a receptet. Igaz ott nagyon szépek a raviolik, az enyém nem
annyira mutatós, de nagyon finom lett.
Fél adagot készitettem, de ahogy láttam elfogyott volna egy délután a
teljes adag is.
Ravioli
linzer / a receptet kimásoltam valamikor, ide is bemásoltam, hátha valaki ráismer a tulajdonosára/ akit végre megtaláltam.
Hozzávalók:
- 500 gramm liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 1 ek. vanília aroma
- 275 gramm lágy vaj
- 150 gramm porcukor
- 2 ek. tejföl (lehet több is, liszt függő)
- 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 1 kis üveg pikáns lekvár, nálam most fekete ribizli
Lekenéshez:
- 1 tojás szétválasztva
- sárgájához 1 ek. tej
Elkészítés:
A vajat a
porcukorral habosra kevertem, majd beletettem a vaníliaaromát, sót, egész
tojást és a tejfölt. Robotgéppel egynemű masszává dolgoztam. A liszthez
hozzáadtam a sütőport és citrom reszelt héját, majd a vajas keverékhez adtam.
Összegyúrtam és két egyforma darabba vágtam, amiket folpackba csomagolva a
hűtőbe tettem pihenni. Minimum 1 órára, de az sem baj ha többet pihen.
Ha letelt az
idő, elővettem az egyik gombócot és lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtottam.
Hullámos szélű linzerkiszúróval kiszaggattam, (az enyém 6 cm átmérőjű) majd
sütőpapíros tepsibe raktam.
Nekem a gáztesibe 20 darab fért el, szépen levegősen. Mindegyiket megkentem kissé felvert tojásfehérjével,
majd a közepükre ribizlilekvárt tettem....
A következő 20 darabot kereszt alakban bevágtam derelyevágóval.....
Ezekután fogtam egy likőrös poharat és a kereszteket középre fogva, óvatosan összenyomtam a tésztát. A közepe kiemelkedik és itt már úgy néz ki, mint egy ravioli....
Ezekután fogtam egy likőrös poharat és a kereszteket középre fogva, óvatosan összenyomtam a tésztát. A közepe kiemelkedik és itt már úgy néz ki, mint egy ravioli....
A megmaradt tojássárgájához adtam egy kis tejet, megkentem vele a
linzerek tetejét, és 180 fokos sütőbe téve, pirosra sütöttem. Ha
kihűltek, meg lehet szórni porcukorral ....... Nekem ebből az adagból 50
darab linzer lett!
Nagyon guszták!
VálaszTörlésA recept vége mintha hiányozna. Gondolom a korongokra jött rá a lekvár, majd a második adag tésztával kell befödni?
Köszönöm csak gyorsan bemásoltam a receptet és nem vettem észre.
VálaszTörlésJavitottam.