Szilvatorva
vanilia-dió morzsával
A
tésztához: 30 dkg liszt, 1 teáskanál sütöpor, 1 tojás, 20 dkg vaj /margarin/ 17
dkg cukor 1 cs.
vaniliacukor.
Töltelék:
1 kg szilva, 25 dkg turó, pici tej, ha nem eleg krémes a túró, 3 tojás, 17 dkg cukor 1 cs. vaniliacukor.
A
morzsához a tetejére: 12 dkg porcukor, 25 dkg liszt egy kávéskanál sütöpor, 1 vaniliarud belseje
kikaparva vagy vanilia
cukor,
10 dkg darált mogyoró vagy dió, 20 dkg vaj.
Még
kell 10 dkg darált mogyoró a tésztára
szórva.
A
hozzávalókból összeállitjuk a tésztát és a hütöbe tesszük kb. egy órára, de el
lehet késziteni elözö
este is.
A szilvákat kimagozzuk és negyedekre vágjuk.A turót a
tejet, tojást,cukrot, vaniliát összekeverjük.
a morzsához a porcukrot a liszttel, vaniliacukorral és
a 10 dkg darált mogyóroval összekeverjük, majd
hozzáadjuk darabokban a vajat és morzsásra
összekeverjük!
A tésztát kinyujtjuk és tepsibe rakjuk ugy, hogy a tepsi oldalán is legyen tészta.A
tésztára rászorjuk a másik
10 dkg mogyorót /diót/.Rákenjük a túrós masszát és a
szilvákat szépen elhelyezzük a turón, kicsit bele
is nyomkodjuk. Erre rászorjuk a morzsás vajas tésztát
és elömelegitett sütöben kb. 170 fokon 45-50 percig
sütjük.
Sajnos a fotó nem jó, de a sütemény annál finomabb:)