Gorgonzolás, spenótos tészta 4 személyre
Hozzávalók:
20 dkg zsenge spenót, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 40 dkg tészta
/tagliatelle/, 50 dkg csirkemell filé felkockázva, 1 evökanál olaj, 2
dl fehérbor, 1 dl tejszin, 10 dkg gorgonzola, 1 teáskanál zöldségleves
por.
A spenótot megmossuk lecsepegtetjük és csikokra vágjuk. Félretesszük.
A
csirkemellet az olajon mergpiritjuk 4-5 perc alatt, sózzuk,
borsózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, ezzel is 1-2
percig piritrjuk, majd felöntjük kb1 dl vizzel a borral, a tejszinnel
majd beletesszük a kockára vágott gorgonzola sajtot és lassan
kevergetve összefözzük. Izesitjük még a fél teáskanál zöldségleves
porral. Jó izesnek kell lennie mert a tészta felveszi az izeket. A
tésztát közben megfözzük, leszürjük egy tálba tesszük, rögtön ráöntjük a
forró gorgonzolás húsos szószt, rászorjuk a spenótot és összekeverjük.
Kb. 25 perc alatt elkészült egy finom vacsora. A maradék bort meg a
vacsora után megisszuk .