2019. szeptember 25., szerda
2019. szeptember 21., szombat
Almatorta
Almatorta
25 dkg liszt, 1 tojás 12 dkg cukor, 1 vaniliás cukor 15 dkg vaj, esetleg egy kanál tejföl, ezeket összegyurni és egy kapcsos tortalapot kibélelni vele.
60 dkg megpucolt almát vékony szeletekre vágni. 3 dl tejfölt /lehet fele tejföl, fele Natur Joghurt, vagy fele tejföl fele krémes túró / két tojással és 12 dkg cukorral, vaniliás cukorral. pici reszelt citromhéjával összekeverni. Az almákat szépen körkörösen a tésztára helyezni és ráönteni a tejfölös-tojásos masszát./ A legjobb, ha a tojásokat a cukorral jó habosra kikeverjük és úgy tesszük bele a tejfölt . Kb. 170 fokon35-40 percig sütni./ tüpróba/ Amikor kihült, vékonyan meg lehet kenni barack lekvárral vagy gyümölcszelével és piritott mandulaszálkával megszórni de ez el is maradhat. Most barnacukorral szórtam meg még a sütési idö lejárta elött 15 perccel - igy a cukor kicsit rákaramellizálodott - nagyon finom igy is.
2019. szeptember 19., csütörtök
Túró torta /Käsekuchen /
- 200 g Butter
- 275 g Zucker
- 225 g + 1 gehäufter EL Mehl
- 7 Eier (Größe M)
- 500 g Magerquark
- 1 Päckchen Vanillin-Zucker
- abgeriebene Schale von 1 unbehandelten Zitrone
- 1 gehäufter EL Speisestärke + 1 Vanillepuding
- Puderzucker
- Fett und Mehl
- Mehl
- Frischhaltefolie
- Backpapier
Zubereitung
90 Minuten
leicht
- 1.
- 150 g Butter in Stücken, 75 g Zucker, 225 g Mehl und 1 Ei mit den Knethaken des Handrührgerätes vermengen. Mit den Händen zu einem glatten Teig verkneten. In Folie wickeln und ca. 30 Minuten kalt stellen. Eine Springform (26 cm Ø) fetten und mit Mehl ausstäuben. Mürbeteig auf einer mit Mehl bestäubten Arbeitsfläche rund (ca. 32 cm Ø) ausrollen. Form damit auslegen und den Teig am Rand andrücken. Boden mit einer Gabel mehrmals einstechen. Kalt stellen. 50 g Butter zerlassen, abkühlen lassen. 7 Eier trennen. Eigelb, Quark, 150 g Zucker, Vanillin-Zucker, Zitronenschale, 1 Esslöffel Mehl und Stärke mit den Schneebesen des Handrührgerätes verrühren. Eiweiß und 50 g Zucker mit den Schneebesen des Handrührgerätes steif schlagen. Eischnee und zerlassene Butter vorsichtig unter die Quarkmasse heben. Masse auf den Boden füllen. Kuchen im vorgeheizten Backofen (E-Herd: 175 °C/ Umluft: nicht geeignet/ Gas: Stufe 2) ca. 1 Stunde backen. Nach ca. 40 Minuten eventuell mit Backpapier zudecken. Kuchen auf ein Gitter setzen, vom Rand lösen und in der Form auskühlen lassen. Mit Puderzucker bestäubt
2019. szeptember 16., hétfő
Sonkás,gombás hús vagyis -csütörtöki vacsora"
2
susanne
A régi blogomról másoltam ki ezt a receptet, most megint sorra került az elkészitése,fotó is fog készülni :)
A régi blogomról másoltam ki ezt a receptet, most megint sorra került az elkészitése,fotó is fog készülni :)
Nálunk a recept "csütörtöki vacsora" néven ismert a családban, Öcsikém nevezte el igy. Egyszer amikor hozzánk jött, akkor készitettem elöször ezt az ételt csütörtök este, igy ezt nevet adta Neki. Sajnos csak egy fotó készült, mert a nagy elökészületekben elfelejtettem fotózni. Most karácsony másnapjára készitettem a sógoromék voltak nálunk. Nagyon jó recept mert mindig siker és ami az elönye, hogy elözö nap kell összeállitani,amikor a vendégek jönnek elötte csak be kell dugni a sütöbe, tehát nincs vele túl sok munka.
Hozzávalók: lehet rövid karaj, pulykamell filé személyenként 2 szelet hús, 10 dkg apróra vágott húsos szalona,1 fej hagyma, 20 dkg gomba /most volt mélyhütött róka és kevés vargánya gomba itthon,de a legtöbbször sanpion gombából készül/ annyi szelet puha sajt amennyi a hús /Aldinál vettem szeletenként becsomagolt sajtot/1 pohár tejföl, másfél dl tejszin, fél dl viz és 1 csomag gombakrém leves. Egy mélyebb tüzálló tálat kivajazunk, a húst kicsit sózzuk, borssal megszórjuk és a tálba fektetjük. A hagymát apróra vágjuk, megpároljuk a sonkával, gombával, majd a hús szeleteken elosztjuk. Rátesszük a sajtszeleteket. A gombakrémlevest összekeverjük a tejföllel, tejszinnel, vizzel és a húsra öntjük. Lefedve hideg helyen egy napig állni hagyjuk. Ugy kell számolni, hogy kb. 90 perc kell a sütéshez. Tehát másnap betesszük 180 fokra a sütöbe. Lehet hozzá adni valamilyen tészta félét köretnek. Ötletszerzö utamon találtam egy "legfinomabb sültkrumpli" receptet, ami szájról szájra, vagyis blogról - blogra jár. Ezt készitettem el hozzá,. Fantasztikus finom lett. Seafalkonnál találtam, aki szintén másoknál mint "teakert, zsanuaria /Ha tudom beteszem a linket, és köszönöm, hogy beirták. Ime egy kép az elökészitésröl. Biztosan fogom még ezt az ételt késziteni és akkor csinálok róla képet.
Hozzávalók: lehet rövid karaj, pulykamell filé személyenként 2 szelet hús, 10 dkg apróra vágott húsos szalona,1 fej hagyma, 20 dkg gomba /most volt mélyhütött róka és kevés vargánya gomba itthon,de a legtöbbször sanpion gombából készül/ annyi szelet puha sajt amennyi a hús /Aldinál vettem szeletenként becsomagolt sajtot/1 pohár tejföl, másfél dl tejszin, fél dl viz és 1 csomag gombakrém leves. Egy mélyebb tüzálló tálat kivajazunk, a húst kicsit sózzuk, borssal megszórjuk és a tálba fektetjük. A hagymát apróra vágjuk, megpároljuk a sonkával, gombával, majd a hús szeleteken elosztjuk. Rátesszük a sajtszeleteket. A gombakrémlevest összekeverjük a tejföllel, tejszinnel, vizzel és a húsra öntjük. Lefedve hideg helyen egy napig állni hagyjuk. Ugy kell számolni, hogy kb. 90 perc kell a sütéshez. Tehát másnap betesszük 180 fokra a sütöbe. Lehet hozzá adni valamilyen tészta félét köretnek. Ötletszerzö utamon találtam egy "legfinomabb sültkrumpli" receptet, ami szájról szájra, vagyis blogról - blogra jár. Ezt készitettem el hozzá,. Fantasztikus finom lett. Seafalkonnál találtam, aki szintén másoknál mint "teakert, zsanuaria /Ha tudom beteszem a linket, és köszönöm, hogy beirták. Ime egy kép az elökészitésröl. Biztosan fogom még ezt az ételt késziteni és akkor csinálok róla képet.