2017. június 6., kedd
Ropogós csirke szendvics - Cripsy-Chicken
Kedven ujságomban találtam ezt a receptet. Nálunk az ifjuságnak nagyon nagy kedvence lett.
Hozzávalók: Személyenként egy szelet csirkemell.
1 szelet rozskenyér vékonyan vajjal megkenve
1 csomag Ropi durvára összetörve
tojás, liszt és a Ropi törmelék a panirozáshoz
Saláta hozzá: Leveles saláta, retek, uborka, újhagyma
A szósz : Natúr joghurt, apróra vágott újhagyma, metélö hagyma,
petrezselyem, kávéskanál mustár, só, bors, pici cukor.
3 kemény tojás kockára vágva.
Elöször a joghurt szószt készitjük el, belekeverjük a kemény
tojásokat és a füszereket, hütöbe tesszük kicsit összeérni az izeket.
A saláta valókat karikára vágjuk, a zöld salátát leveleire szedjük.
A húst kipanirozzuk a ropis morzsával és kb. 6 percig bö olajban kisütjük.
A tálalás: Egy tányérra tesszük a vajas rozskenyeret, rá jön a saláta levél,
egy két kávéskanál joghurt szósz, majd a retek, hagyma, uborka, erre is
kevés szószt teszük. A kisült csirkemellet szeleteket csikokra vágjuk és rá-
halmozzuk a salátára. Megszórjuk még retekkel, karikára vágott újhagymával
teszünk rá egy keveset a szószból és azonnal tálaljuk.
Tapasztalat: elkészitettem a kenyeret, salátával és a szosszal és utána sütöttem
ki a húst és tálaltam. A maradék szószt is asztalra adjuk, hogy ki - ki izlése
szerint tehet még a szendvicsére a szószból.
Ez az adag egy személynek böveb elég mert nagyon laktató.