2015. június 8., hétfő
Túró torta eperrel, málnával, sütés nélkül
Kedvenc Lecker receptes ujságomban mindig találok valami finomságot,
ami egyszerü, gyors és nagyon finom.
Itt találtam ezt a torta receptet is, mivel ilyen meleg van, kellett valami
hüsitö, kényeztetö finomság. Nagyon izlett mindenkinek aki evett belöle.
Hozzávalók: Kevés olaj a tortaforma kikenéséhez
15 dkg vaj amit felmelegitünk és kihütjük, de még folyós
maradjon,
6 levél zselatin vizbe beáztatva, majd felmelegitve
30 dkg túró
30 dkg teljes kiörletésü keksz
2 dl görös natur joghurt
5 dl tejszin
2 citrom leve
10 dkg cukor
1 rúd vanilia kikapart magja
40 dkg friss eper vagy málna
A tortaformát vékonyan kikenjük az olajjal. A kekszet apritóban megöröljük
és összekeverjük a folyékony vajjal. A fele keksz masszát a tortaforma aljába
nyomkodjuk. Fél órát a hütöbe tesszük megdermedni.
A túrót, joghurtot, citromlevet és a 10 dkg cukrot összekeverjük és beletesszük a felolvasztott zselatint. Fél óra hütés után felverjük a tejszint és összekeverjük a túrós krémmel. A fele krémet a tortára kenjük, majd megszórjuk a másik fele morzsolt vajas keksszel. A tejejére kenjük a megmaradt túrós masszát.
Mehet a hütöbe jó pár órára pihenni. Tálalásnál az eper kétharmadát pépesitjük,
a vaniliával elkeverjük. A maradék epret negyedekre vájuk és beletesszük az
eper szószba. Tálalásnál a torta szeletekre öntünk az eper szószból.