2015. március 10., kedd
Medvehagymás, túrós, sajtos muffin
Egy idöben mindenki muffint sütött, aztán kicsit elfelejtödött a muffin. Annyi más új receptet lehet találni az interneten, igy mindig van egy felkapott recept, amit szinte mindenki kipróbál.
Szóval ma eszembe jutott a muffin mégpedig a sós változata mivel mi ezt jobban szeretjük mint az édeset. Egy teához vagy egy pohár friss tejhez finom, vagy egy laktató leves után.
Nagyon egyszerü mint minden muffin recept, elöször a száraz anyagokat kell összevegyiteni, utána a nedves anyagokat és a kettöt összekeverni és máris mehet a sütöbe.
Hozzávalók : 30 dkg liszt, 1 csapott teáskanál só, 1 evökanál sütöpor,
5 dkg reszelt sajt - fél maroknyi apróra vágott medvehagyma
ezeket összekeverni egy tálban.
5 dkg vaj megolvasztva, 1 egész tojás 20 dkg tehéntúró,
1,5 dl natur joghur, kevés tej. Aki húsosan szereti tehet
bele apróra vágott fött sonkát is. Nálunk a húsnélküli változat
készült.
A keverögéppel a nedves anyagokat összekeverni, lassan hozzá adagolni a
száraz anyagokat. Muffin formát kikenni vajjal, zsemlemorzsával megszórni
és belekanalazni a tésztát. Kb. 25 percig 180 fokon sütni.